Brännan Trädgård, trygg odling och spännande tomater

Brännan Trädgård AB är ett familjeföretag som drivs av Caroline och Thorbjörn Andersson. Caroline har växt upp i trädgårdsföretaget och tog över det efter sin far Boris år 2009. Från att ha odlat klassiska runda tomater, består produktionen idag av en mängd olika tomatsorter med olika färger, former och smaker. Vi är IP-certifierade och tar ansvar för både smak, kvalitet och för miljön som våra tomater odlas i. Läs mer om hur vi odlar.

 

Våra duktiga medarbetare är en förutsättning för oss. De ser till att tomatplantorna mår bra och ger så mycket och så goda tomater som möjligt. Deras kunskaper kompletterar varandra och oss.

Av en del av våra tomater gör vi olika förädlade produkter som ketchup, chilisås och habanerosås. På så sätt använder vi alla tomater och inget går till spillo. Läs mer om vårt förädlade sortiment.

Våra tomater säljs i huvudsak via SydGrönt, ut till butiker runt om i landet. Du kan också köpa våra tomater direkt i odlingen. Läs mer om vår gårdsförsäljning. Det är enkelt och bekvämt att handla av oss. Vi står för goda tomater, trevligt bemötande, tradition och en bra trygg produktion med kvalitet på produkterna. Vi tror på öppenhet och dialog i vårt arbete.

Ett familjeföretag sedan 70-talet

Carolines pappa Boris Larsson startade Brännan Trädgård i mitten av 70-talet. Han var känd i branschen som en mycket skicklig odlare. Hos Boris förlades försök med nya sorters tomater och det var ofta till Boris man ringde för att fråga om saker. Stor yrkesskicklighet ledde till höga skördar och goda tomater.

2009 omkom Boris i en tragisk olycka i växthusen, mitt under den mest intensiva skördeperioden. Caroline och hennes två systrar Veronica och Jeanette tog snabbt över ansvaret och 2012 föll allt på plats när Caroline och hennes man Thorbjörn ensamma tog över både ägande och drift av odlingen. – För mig är odlingen något jag har växt upp med och som alltid varit roligt och spännande, säger Caroline. Tomatodlingen innehåller idag fler sorter än någonsin, men traditionen med ordning och reda, hög skörd och goda tomater, den håller i sig.